Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

TGS’NİN DAYANIŞMA KAMPANYASI BÜYÜYOR

TGS’NİN DAYANIŞMA KAMPANYASI BÜYÜYOR

Soner Çetin'den gazetecilere gıda kolisi...

TGS’NIN DAYANISMA KAMPANYASI BÜYÜYOR

Türkiye Gazeteciler Sendikasi (TGS) Adana Subesi tarafindan baslatilan dayanisma kampanyasinin ikinci adiminda salgin nedeniyle zor durumda kalan 100 gazeteci ailesine daha gida kolileri dagitildi. Gida paketlerinin dagitimini yine bizzat gerçeklestiren TGS Adana Sube Baskani Salim Büyükkaya, sembolik olarak baslatilan organizasyonun dayanisma ruhuna büyük katki sundugunu söyledi. Büyükkaya, ikinci tur gida kolisi dagitimiyla ilgili olarak yöneltilen çesitli sorular üzerine su açiklamayi yapti:

 

“Daha önce ilk etapta gerçeklestirdigimiz 80 adet gida paketinin dagitiminin ardindan eksik kalan ihtiyaç sahibi arkadaslarimiz için temin edilen takviye kolilerle bu sayiyi 120 ye çikarmistik. Dagitim sirasinda gördüklerimiz, yapilanin yetersiz olugunu ve eksik kaldigini açikça ortaya koymustu. Ilkesel olarak bu tür organizasyonlari benimsemiyoruz elbette. Herkesin hiç kimsenin yardimina ihtiyaci olmadan hayatini sürdürebilecegi, gelisimini tamamlayabilecegi olanaklara kavusmus oldugu bir toplumsal düzenden yanayiz. Ancak içinde bulundugumuz olagan disi günler bütün bu tartismalari ertelemeyi zorunlu kiliyor. Bugün “Balik vermeyin balik tutmayi ögretin” tartismasiyla kaybedecek zamanimiz yok.  Bugün issiz ve güvencesiz olugu için evlerine ekmek giremeyen çocuklari doyurma zamani. Keske olanaklarimiz el verse de basin emekçileri disinda kalan dezavantajli kesimlere de ulasip bir nebze de olsa nefes alabilmelerini saglayabilsek”

 

SONER ÇETIN’E TESEKKÜR

TGS Adana Sube Baskani Salim Büyükkaya, ikince etap koli dagitim fikrinin ise Soner Çetin’e ait oldugunu ifade edip sunlari söyledi:

“Nisan ayi basinda ilk sokaga çikma yasaginin hemen öncesinde temin ettigimiz gida paketlerinin dagitimi için Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin’den ulasim destegi istemistik. Bu vesileyle organizasyondan haberdar olup, çalismamizi inceleyen Baskan Çetin, Mayis ayi içerisinde kendilerinin de katki koymak istediklerini dile getirmisti. Baskan Çetin, bu sözünü unutmadi ve temin ettigi gida paketlerini teslim ederek dagitilmasini sagladi. Bunun için Çukurova’nin gülen yüzü Baskan Çetin’e, dagitimda yardimci olan Çukurova Belediyesinin emekçilerine tesekkür ederiz.”

 

YALNIZ ÜYELERE DEGIL EN ÇOK IHTIYACI OLANA

Gida paketlerinin yalniz TGS üyelerine degil en çok ihtiyaci olana dagitilmasina özen gösterildigini kaydeden Büyükkaya, “Ihtiyaç sahiplerini kendi gözlemlerimiz ve hemen hemen bütün basin camiasinin yönlendirmesi sonucu ortak akil ile belirlemeye çalistik. Aralarinda iskolumuzla hiç ilgisi olmasa da kayitsiz kalamadigimiz çok magdur aileler de var. Eksigimiz kalsa da önceligimiz her zaman en çok ihtiyaç sahibi olanlardi. Eksikler, emekçilerin kendi arasindaki dayanisma ile azaltilabilir. Önümüzdeki günlerin neler getirecegini bilmiyoruz. Dilerim en kisa zamanda bu sikintiyi atlatiriz. Emegi ve ekmegimizi büyüterek verecegimiz güvenli gelecek mücadelesinde bulusmak üzere, saglikli günler diliyorum.” Diye konustu.

 



  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu